Zeister Grindr-afperser zorgde voor onrust – uitspraak aanstaande

Foto: pexels

[Zeist] Grindr, een datingsite voor de LGBTQI+ gemeenschap, is misbruikt voor afpersing.

Op 6 december diende een strafzaak tegen de verdachte, maar het bankje bleef leeg. Hij kwam niet opdagen. De zaak zorgde voor veel onrust in onze regio.

De jonge man die wordt verdacht van het afpersen en bedreigen van twee jonge mannen na afspraken via Grindr was dinsdagmorgen 6 december niet aanwezig bij de strafzaak tegen hem. Desondanks werd een straf uitgesproken: een taakstraf van 200 uur en 93 dagen jeugddetentie, waarvan 90 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook zou de verdachte een schadevergoeding moeten betalen voor geleden materiële en immateriële schade.

Het ging om twee gevallen van afpersing. Beide zaken speelden zich af in juli 2021. Volgens het Openbaar Ministerie gebeurde het volgende: via Grindr, een datingsite voor de LGBTQI+ gemeenschap, maakte de verdachte twee keer een afspraakje met twee verschillende mannen. Op de afgesproken plek werden de slachtoffers vervolgens bedreigd met een mes en werden ze gedwongen geld, hun telefoons en hun pinpas en -code af te staan

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat ook de verdachte de nodige problemen heeft, maar hij is ‘’hulpverlenings-moe’’.  Zijn advocaat, raadsheer Geelkerken, vond dat het bewijs tegen de verdachte weinig overtuigend.

De rechtbank doet uitspraak op 20 december.

Cookieinstellingen