Voormalige Sovjet-landen onrustig

Foto: wiki

De voortslepende oorlog in Oekraïne brengt ook andere gebieden in gevaar.  Moskou lijkt minder greep te hebben op andere voormalige Sovjetgebieden.

Het is bijvoorbeeld al langere tijd onrustig aan de grens tussen Armenië en Azerbeidzjan. De ‘drone’ oorlog die wij nu uit Oekraïne kennen, woedt daar al veel langer. Er is dan ook een negatief reisadvies uit gegaan van Buitenlandse Zaken:

“Lokale media en overheid rapporteren over gevechten langs de Armeens-Azerbeidzjaanse grens, inclusief aanvallen nabij de steden Artanish, Goris, Ishkhanasar, Jermuk, Kapan, Sotk en Vardenis. Er zijn berichten over aanvallen tegen burgerdoelen. Vermijd de provincies Syunik en Vayots Dzor en het oostelijke deel van de provincie Gegharkunik. Voor deze gebieden is de kleurcode van het reisadvies oranje. Volg het advies van de lokale autoriteiten op. De kleurcode van het reisadvies voor Armenië is geel en voor een deel oranje en rood.”

Ook vanuit Kazachstan en Kirgizië klinken verontrustende geluiden. De huidige oorlog in Oekraïne zou wel eens aanleiding kunnen zijn voor veel grotere onrust.

Cookieinstellingen