Lichaam na 58 jaar gevonden in moerasgebied

Foto: wiki

Een lugubere vondst maakt een einde aan een lang raadsel.

Met de vondst van een schedel denkt de Britse politie na 58 jaar eindelijk de stoffelijke resten te hebben gevonden van Keith Bennett. De jongeman werd in 1964 vermoord door een koppel seriemoordenaars, maar zijn lichaam bleef al die tijd spoorloos.

Bennet werd het slachtoffer van Ian Brady en Myra Hindley.(foto)  Dit satanische duo vermoordde tussen juli 1963 en oktober 1965 zeker vijf kinderen. Ze werden gearresteerd toen Brady op heterdaad werd betrapt terwijl hij het lichaam van hun laatste slachtoffer, de 17-jarige Edward Evans, aan het begraven was.

In de periode daarop, en via bekentenissen werden ook de stoffelijke resten van Pauline Reade (16), John Kilbride (12), en Lesley Ann Downey (10) opgegraven. Enkel Keith Bennett werd dus nooit gevonden. Hindley bekende wel.

Beide daders zijn inmiddels overleden, Maar amateurspeurder en auteur Russell Edwards vond de oplossing tot het raadsel in een locatie in Saddleworth Moor, een heidegebied in het noordwesten van Engeland.

Dit is een stuk natuurgebied waar nauwelijks mensen komen. De plaats waar de schedel gevonden werd, ligt overigens vlak bij de plek waar een ander slachtoffer van Brady en Hindley werd gevonden. Op basis van gebitsonderzoek is inmiddels gebleken dat het om de bewuste tienerjongen gaat.

Cookieinstellingen