Zeist maakt zich op voor 4de vaccinatie ronde bij groeiende weerstand

Foto: pexels

Terwijl de politiek langzaam koerst naar een vierde vaccinatieronde is er groeiende weerstand.

Het kritische kamp -wappies volgens sommigen- is groeiende. Maar wat misschien belangrijker is is het feit dat steeds meer gevestigde stemmen zich kritisch hebben uitgelaten over het coronabeleid.

De nieuwste in het rijtje is notabene oud vicepresident van Pfizer (die de vaccins maakte) Michael Yeadon. Deze Yeadon heeft een dramatische koerswijziging gemaakt. Van groot voorstander is hij nu eer sceptisch geworden over het vaccin en corona überhaupt. Hij spreekt nu in termen van de ziekte is ‘controleerbaar’, en ‘einding’.

Eerder as hij reeds bijgevallen door andere grote namen uit de wetenschap, zoals Nobelprijswinnaar Michael Levitt alsmede de Franse ontdekker van het Hiv-virus Luc Montagnier. Ook de in de politiek steken steeds meer mensen hun nek uit, zoals de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy jr. die om deze reden enkel weken van twitter werd verbannen.

Is er een wending in de kijk op covid? Het is nog te vroeg om dat te zeggen. Maar duidelijk is wel dat niet alle kritiek op het beleid onrechtvaardig was. Groot probleem is het gebrek aan open debat.

De overheid houdt erg stevig vast aan het eigen narratief en oppositie is niet gemakkelijk. Hierdoor krijgen juist populistische stemmen een kans, zoals onlangs bij de verdachtmakingen aan van Dissel van het RIVM, die ‘betaald’ zou zijn voor zijn mening. Later bleek het hier om fake-nieuws te gaan.

Cookieinstellingen