Wappie vermoeden betekent einde oefening voor Fiscalini. Ook lokale politiek in de greep van angst

Foto: carlo

Hoeveel meningen kan Zeist aan?

Het grappige is dat er nog nooit zoveel over diversiteit is gesproken, maar dat er tegelijkertijd veel behoefte is naar gelijkgestemdheid. Dit heeft alles van doen met de coronacrisis. In onzekere tijden is veel debat blijkbaar maar verwarrend. Binnen de politiek is Carlo Siscalini, door Jan Bredius vervangen als lijsttrekker van NieuwDemocratisch Zeist (NDZ).

Dat hebben de leden van de partij besloten op een ingelaste vergadering. Fiscalini blijft in de gemeenteraad voor de lokale partij en hij blijft op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan.

Fiscalini heeft met de fractie afgesproken dat hij niet op dit besluit zal reageren. Wel vindt hij het jammer dat er zoveel commotie is ontstaan na zijn achteraf ‘’wellicht verkeerd begrepen kerstwens’’ in een advertentie van de gemeente Zeist, in De Nieuwsbode van 15 december. ,,Die kerstgedachte met de oproep de slachtoffers van de maatregelen te gedenken in de meest ruime zin.  Dat ‘wellicht’ had Fiscalini gerust kunnen weglaten. Daar ging het natuurlijk om.

De wens rook natuurlijk naar wappie-sympathie, dus einde oefening. Corona maakt meer kapot dan je lief is, ook in de lokale politiek.

Cookieinstellingen