Storm Ciarán is onderweg; ook voor Zeist geldt code geel

Foto:

In het kustgebied van ons land geldt donderdag vanaf 11.00 uur code oranje, meldt het KNMI. Het weerinstituut waarschuwt voor zeer zware windstoten vanwege storm Ciarán in de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en het Waddengebied. In de provincie Utrecht en in de rest van Nederland is code geel van kracht, op de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel na waar geen weerwaarschuwing geldt.

De weersomstandigheden zijn extreem, met harde windstoten, zware regenval en zelfs hagel op sommige plaatsen. Deze storm heeft geleid tot tal van problemen, waaronder vertragingen in het openbaar vervoer, stroomuitval en schade aan gebouwen en bomen.

De Nederlandse meteorologische dienst heeft deze storm al van tevoren aangekondigd en geadviseerd om voorzorgsmaatregelen te nemen. Mensen wordt geadviseerd om binnenshuis te blijven als dat mogelijk is en om hun auto’s niet te gebruiken, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Er zijn al verschillende ongelukken gemeld als gevolg van de extreme weersomstandigheden.

De storm heeft ook invloed op de luchtvaart, met tal van geannuleerde en vertraagde vluchten op de luchthavens in Nederland. Reizigers worden geadviseerd om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappijen voor actuele informatie over hun vluchten.

Cookieinstellingen