Judoka Noël van ‘t End uit Driebergen op jacht naar eremetaal bij EK: ‘Het hoofd is rustig, ik weet dat ik het in me heb’

Foto:

[DRIEBERGEN] Begin november komt Driebergenaar Noël van ‘t End in actie tijdens het Europees Kampioenschap Judo in het Franse Montpellier. Alles staat echter in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. ,,In Parijs moet alles samenkomen. Het EK zie ik echter als meer dan alleen een testcase. Ik wil shinen en een medaille pakken”, geeft Noël van ‘t End aan. De judoka is in 1991 geboren in Houten maar groeide op in Den Dolder. Recent is hij naar Driebergen verhuisd.

Noël van ‘t End is geboren op 15 februari 1991 in Houten. Hij is internationaal bekend om zijn indrukwekkende prestaties in de wereld van het judo. Noël begon zijn judocarrière op jonge leeftijd. Zijn doorbraak kwam in 2019, toen hij de wereldkampioenschappen judo in Tokio won in de klasse tot 90 kilogram. Dit was een historische overwinning voor Nederland, aangezien het de eerste wereldtitel voor een Nederlandse judoka in 10 jaar was. Noël staat bekend om zijn kracht, technische vaardigheden en vastberadenheid op de mat.

Naast zijn wereldtitel heeft hij talrijke andere medailles gewonnen op internationale toernooien en staat hij hoog in de wereldranglijst. Zijn succes en vastberadenheid hebben hem een prominente positie gegeven in de Nederlandse judowereld en wereldwijd respect verdiend. Noël van ‘t End blijft een inspiratiebron voor jonge judoka’s en een trotse vertegenwoordiger van Nederland in de internationale judogemeenschap.

 

Cookieinstellingen