Deze boef zoeken we-politie vraagt Zeist en Midden-Nederland om hulp

Foto: politie

Politiebericht voor inwoners van Zeist van politie Midden-Nederland.

.Op vrijdag 13 januari 2023 rond 12:07 uur gaat de huistelefoon van het slachtoffer wonend in Loenen aan de Vecht. Haar wordt verteld dat er geld van haar rekening zou zijn gepind, maar dat de man haar wel kon helpen. Het enige wat het 88-jarige slachtoffer hoefde te doen is haar pinpas in een witte enveloppe stoppen en op de enveloppe een code schrijven. Ook moest de 88-jarige vrouw haar code vertellen. Anders konden de instellingen niet worden gereset.

Rond 13:50 wordt de pinpas opgehaald en noemt de zogenaamde bankkoerier de code. De man aan de telefoon is niet van een bank, maar is dus een oplichter. Dit wordt duidelijk nadat het slachtoffer haar verhaal doet tegen haar dochter. Op de afschriften blijkt dat de man eenmaal €960 aan loten heeft gekocht en eenmaal €450 heeft gepind.

Herken jij de verdachte? Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of geef je tip anoniem door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Je kunt jouw tip ook online delen via het tipformulier: https://bit.ly/3YqwNQd
Cookieinstellingen