Lezing: Thuisloos of dakloos door straatpastor Bernadette van Dijk in Huis ter Heide

Foto: pixabay

[HUIS TER HEIDE] Straatpastor Bernadette van Dijk komt naar Huis ter Heide.

In het kader van de serie bijeenkomsten rond religie en cultuur in Het Witte Kerkje, Huis ter Heide geeft de Amersfoortse straatpastor Bernadette van Dijk een voordracht op dinsdag 17 januari, 20.00 uur.

Wie is de straatpastor? Van Dijk kwam begin 2014 in conflict met kardinaal Eijk, nadat ze als katholieke pastor met een protestantse predikant een gezamenlijke dienst leidde, waarbij ook het heilige brood werd gedeeld.Van Eijk, die te boek staat als uiterst conservatief, was van dat laatste niet gediend.

Van Dijk ging, gesteund door haar parochie en het straatpastoraat, tot aan het Vaticaan om haar ontslag ongedaan te maken. Zij slaagde daar echter niet in. Haar afscheidsdienst in de Utrechtse Jacobuskerk verliep emotioneel. Veel parochianen reageerden ontzet op het gedwongen vertrek van hun pastor.

Het besluit van Eijk had  geen gevolgen voor het straatwerk van de pastor in Amersfoort. In de serie Religie en cultuur waren in het verleden reeds optredens van Nico ter Linden, Els Ponstein, Wim Wolters en anderen.

Cookieinstellingen