Commotie om de Voice, Politie Midden Nederland hard over falend zedenbeleid

Foto: wikipedia

Nederland is in de greep van zedenmisdrijven.

Alle ogen zijn dezer dagen gericht op The Voice. Na eerder aantijgingen tegen Marco Borsato, staan hu ook Ali B en Jeroen Rietbergen in het verdachtenbankje. Deze laatste heeft inmiddels zijn ongelukkige en ongepaste escapades toegegeven en is teruggetreden. Borsato en Ali B vechten de beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag aan. Op 19 januari kwam er een nieuwe, tweede aanklacht, tegen Ali B. De hele zaak werd aangezwengeld door het programma Roddelpraat met onder andere Jan Roos en via het programma Boos van Tim Hofman. Dat laatste medium richtte zich volledig op The Voice, en bracht het balletje zo aan het rollen, nog voor de uitzending wereldkundig was.

Deze zaken liggen nu bij het Openbaar Ministerie, en er lijken zich grotere scenario’s te ontpoppen. Showbizzland staat letterlijk op de kop, en The Voice is als programma stilgelegd. Schrijnend aan deze zaak is dat zedenmisdrijven zeer ernstig zijn en veel psychisch leed met zich meebrengen, en daarom tot slepende kwesties kunnen worden voor de slachtoffers. Daarbij is het een ondergeschoven kindje bij justitie.

Toen augustus vorige jaar zedenrechercheur Frans van Kesteren met pensioen ging legde hij daar de nadruk nog op. Hij was verantwoordelijk voor de bestrijding van zedenmisdrijven binnen de regio Midden-Nederland, waar gemeente Zeist ook valt. Kesteren was zeer openhartig bij zijn afscheid en meende dat de zedenzaken leden onder een ‘ falende aanpak’.

Het is te hopen dat uit alle commotie rond The Voice iets goeds gaat komen voor het algemene zedenprobleem, zoals dat ook in Midden-Nederland het geval is. In elk geval zal het het taboe en de discussie over grensoverschrijdend gedrag aanzwengelen.

Cookieinstellingen