Dreigende 2G rellen door Zeistenaar

Foto: wikipedia

Een zeventienjarige jongen uit Zeist die is aangehouden wegens opruiing via WhatsApp.

 De jongeman heeft vervolgens een online gebiedsverbod gekregen. Dit houdt in dat hij geen “online uitlatingen mag doen die kunnen leiden tot wanorde”, zo liet de gemeente Utrecht weten.

Het online gebiedsverbod is opgelegd door de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma. Als de verdachte zich niet aan het verbod houdt, dan moet hij een dwangsom van 2.500 euro betalen.

 

De jongen uit Zeist wordt ervan verdacht dat hij dreigende en opruiende berichten had gepost, waarin hij ertoe opriep om vrijdagavond te gaan rellen in de stad Utrecht. Na onderzoek van de politie kon de verdachte donderdagavond worden aangehouden.

Er is momenteel alertheid vanwege de uit de hand gelopen 2G demonstratie in Rotterdam. Ernstige rellen en zelfs het gebruik van vuurwapens, was het gevolg.

 

Vandaag bespreken de 25 burgemeesters die deel uitmaken van het Veiligheidsberaad hoe ze omgaan met de demonstraties tegen het coronabeleid. De laatste tijd grijpen relschoppers betogingen in diverse steden aan om de politie en mobiele eenheid te belagen met vuurwerk, stenen en andere voorwerpen, ruiten in te gooien en brand te stichten.

Cookieinstellingen