De wereldgeschiedenis komt naar u toe met EvertJan Ouweneel

Foto: Wikipedia

De waan van alle dag regeert. Maar wie zich niet op stang wil laten jagen door het heden, doet er goed aan het verleden er nog eens op na te slaan.

Cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel praat je in vijf avonden bij over 5000 jaar geloof, geweld, geluk en gedoe. Met natuurlijk extra aandacht voor pandemieën en hoe mensen ermee omgingen.

Maandag 6 september zal in Figi de eerste avond plaatsvinden. In één uur word je meegenomen langs de oudste beschavingen (waar mensen zich letterlijk aan de goden overgeleverd voelden) tot aan de eerste religies die van geen god meer wilden weten. Van de priester-koningen van Mesopotamië tot Boeddha, Confucius, Lao-Tse en Pythagoras.

Godenstrijd

Evert-Jan Ouweneel studeerde cum laude af als filosoof en ontwikkelde een bijzondere interesse voor grote maatschappelijke ontwikkelingen in heden en verleden. Soms leidt dat tot een literair verhaal, zoals Godenstrijd, en vaak tot beschouwingen over China, Europa, wereldkwesties en wereldgeschiedenis. Tegelijk adviseert hij organisaties over gevoelige beleids- en identiteitskwesties.

Van Westminster Abbey in Londen tot Montsalvat in Melbourne leidde hij sessies met leiders en toezichthouders. Doel: datgene waar een organisatie voor staat helder verankeren in de eigen strategie, cultuur en communicatie. Daarbij helpt hij zowel multinationals als startups om met scherpe vragen en landschapsanalyses modegrillen te ontmaskeren en duurzaam te kapitaliseren op echte kansen.

Cookieinstellingen