Miley Cyrus veroverde muziekwereld

Foto:

Ze kwam van Hollywood maar veroverde ook de muziekwereld.

Miley Cyrus heeft de wereld veroverd. Reeds als kindersterretje bij Disney in de rol van Hannah Montana was zij dagelijks op de TV. Zij slaagde er op spectaculaire wijze in om een leven na die periode te creëren.

Zij ontwikkelde zich van Disney-meisje tot rockbitch. Wrecking Ball was een opgestoken middelvinger naar haar brave verleden en in hoog opgesneden podiumpakjes zette zij zichzelf neer als popartiest.

Auteur Randy Nickel schetst haar portret in een kort gelden verschenen boek. Het is geen biografie maar het zet wel alle belangrijke feitjes rond haar sterrenleven op een rijtje. Miley Cyrus is een fenomeen dat de wereld blijft bekoren, shockeren en verbazen. Achter de Rockbitch blijkt ook een vrouw te bestaan die gevoelig is en snel eenzaam. Een zangeres met een hart van glas.

Een fragment uit het boek:

“Toen Miley Cyrus de opname studio bij podcast presentator Joe Rogan binnenstapte maakte deze als eerst een compliment over haar heel bijzondere stem. Miley schoot in de lach en vertelde dat ze geopereerd was, en dat haar stem sindsdien donkerder en zwaarder was dan in haar vroegere jaren. Het was een soort geluk bij een ongeluk. ‘je stem is als een gezicht dat rimpels krijgt en ouder wordt. Dast hoor je terug’. Volgens Cyrus klonk ze vaak als iemand die de hele nacht op was geweest en zware shag had gerookt, ’and  fuck I have’, voegde ze er lachend aan toe.

Wat de oorsprong van haar bijzondere stem ook moge zijn, haar carrière is even opvallend en bijzonder. Als kindersterretje van ouders uit de muziekbranche is zij van Disney grootheid uitgegroeid tot een wereldberoemde ‘rockbitch’. Ze is ook een overlever gebleken, die door bleef groeien, van stijl veranderde, en zich niet door een paar tegenslagen liet tegenhouden.

Miley Cyrus is op dit moment een van de meest succesvolle en populaire zangeressen ter wereld. Haar streams zijn soms meer dan een miljard keer (!) bekeken. Niets lijkt haar te stoppen.”

isbn: 9789464870589

Cookieinstellingen