Oudejaarsshow van Vincent Bijlo in Beauforthuis Austerlitz

Foto:

[AUSTERLITZ] Op 28 en 29 december speelt Vincent Bijlo zijn oudejaarsshow TikTokToerisme in het Beauforthuis.

Ken je het fenomeen TikToktoerisme? Wist je dat er dit jaar een rechtszaak is gevoerd rondom een gecremeerde kroket? Hoeveel liter water heeft de politie gebruikt om de demonstranten van de A12 te spuiten? Waarom vielen er dit jaar nog doden door de ramp met de Titanic in 1912?

Deze en nog veel meer diepe, existentiële vragen zul je beantwoord horen in de Eindejaars 2023 van Vincent Bijlo & Friends

Bijlo is een bijzondere artiest. Hij is vanaf zijn geboorte blind. Hij bracht een deel van zijn jeugd door in Huizen.  Op vijftienjarige leeftijd vernam hij van zijn moeder dat zijn visuele beperking inhield dat hij ook – in toenemende mate – gehoorverlies zou ervaren. Na het behalen van zijn vwo-diploma te Bussum studeerde Bijlo enkele jaren Nederlands te Utrecht (1986-1988). Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het cabaretfestival in Leiden.

Bijlo ging in zijn optredens altijd luchtig om met zijn handicaps. Medelijden wilde hij al helemaal niet. Humor werk relativerend.

Cookieinstellingen