Beroemde Zuid-Afrikaanse Rapper doodgeschoten

Foto: aka

Zuid-Afrika wordt al jaren getroffen door buitensporig geweld.

Deze week was er een nieuw tragisch feit, de bekende rapper Forbes werd doodgeschoten.

De Zuid-Afrikaanse rapper Kiernan Forbes (35), bekend onder zijn artiestennaam AKA, is vrijdagavond doodgeschoten in de kustplaats Durban. Zijn goede vriend, chef en entrepreneur Tebello Motsoane, overleefde de schietpartij ook niet, schrijft de BBC.

De twee vrienden bevonden zich buiten een restaurant en waren op weg naar een nachtclub voor een optreden van Forbes. Ze liepen naar hun auto toen ze door twee gewapende mannen benaderd werden die hen van dichtbij neerschoten. De daders vluchtten daarna op de voet.

Het motief voor de schietpartij is nog niet bekend. De mogelijkheid dat de rapper en chef slachtoffer van een liquidatie zijn, wordt niet uitgesloten.

Een paar uur voor de fatale schietpartij had Forbes zijn nieuwe album aangekondigd op sociale media. Het album, Mass Country, verschijnt binnenkort.

Forbes begon zijn carrière als lid van de rapgroep Entity. Daarna had hij een succesvolle carrière als soloartiest. Hij won verschillende prijzen in Zuid-Afrika, werd meerdere keren genomineerd voor een Black Entertainment Television Award in de Verenigde Staten en won een MTV Music Award in Europa.

Fatale schietpartijen komen vaak voor in Zuid-Afrika. De liefdadigheidsgroep Gun Free South Africa zet zich in voor minder vuurwapengeweld en schat dat er dagelijks dertig mensen om het leven komen bij schietpartijen in Zuid-Afrika.

De afgelopen tien jaar steeg het aantal moorden in het land met bijna 62 procent naar ruim 25.000 vorig jaar. Dat is een toename van gemiddeld 26 moorden per dag, blijkt uit cijfers van denktank Institute for Security Studies (ISS)

Cookieinstellingen