Beethoven met furore gebracht – Het Zeister Philharmonisch Orkest

Foto:

Morgen speelt in Doorn het Zeister Philharmonisch Orkest  in samenspel met pianist Nikola Meeuwsen Beethoven.

Het optreden, in de Maartenskerk te Doorn om 15:30 – 17:30, was eerder ook in

Meeuwsen wordt bijgestaan door het Zeister Philharmonisch Orkest dat inmiddels alweer zeventig jaar bestaat uit musici uit de regio Zeist, De Bilt, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en daarbuiten.

Het orkest kenmerkt zich door klassieke muziek voor jong en oud. Dat doen zij onder andere door jonge talenten uit te nodigen om met hen  mee te spelen. Ditmaal is gekozen voor Nikola Meeuwsen.

Onder leiding van dirigent Johan Olof zal de jonge pianist het 5e pianoconcert ten gehore brengen. Voor de pauze speelt het orkest de 7e symfonie van Beethoven.

“Nikola is een ongelooflijk muzikaal talent. In 2019 speelde hij, toen 16 jaar oud, met ons Grieg’s pianoconcert in a. We hebben toen al zo genoten van zijn spel, om hem daarin te mogen begeleiden en met hem samen te musiceren. Met het Beethoven programma zal dat minstens zo fijn zijn.” Johan Olof dirigent ZPHO

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland.

In augustus 2022 ontving Nikola in Amsterdam de GrachtenfestivalPrijs 2022.
Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend.

Het NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours.

Hij speelde al meerdere keren met het Residentie Orkest. Vorig seizoen vertolkte hij de solopartij in het pianoconcert van Clara Schumann.

Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Cookieinstellingen