Grote variatie op Zeister Muziekdagen

Foto: muziekdagen

Van 13 t/m 27 augustus kunt u weer schitterende concerten bijwonen tijdens de Zeister Muziekdagen: het internationale kamermuziekfestival waarin wereldberoemde ensembles hun opwachting maken naast aanstormend talent.

Onder aanvoering van artistiek leider Alexander Pavlovsky verwelkomen we dit jaar onder meer de fenomenale gezelschappen Quatuor Ébène en Quartetto di Cremona, dit jaar voor het eerst in Zeist. Eerder al maakten het Cuarteto Quiroga en het Pavel Haas Quartet grote indruk op het festival. Liederen en pianotrio’s van Rachmaninov, Sjostakovitsj en Glinka staan centraal in het bijzondere concert ‘Voices and Destinies’ waar artisitek leider Alexander Pavlovsky optreedt met een keur aan muzikale vrienden.

Twee Nederlandse ensembles van een veelbelovende nieuwe generatie delen het podium in het Rising Stars-concert: het Belinfante Quartet en het Dostojevski Quartet. Maar er is nog veel meer te beleven in de komende editie van de Zeister Muziekdagen!

Wat dacht u van een gastoptreden van de veelzijdige jazzpianist/componist Rembrandt Frerichs, die met zijn Staalmeesters laat zien hoe spannend de combinatie jazz en klassiek kan klinken, of van een warmbloedige Spaanse avond met gitarist Izhar Elias & Friends? Kortom voor ieder wat wils.

Cookieinstellingen